Met witloof en zelfgeteelde groenten trokken Nicole en Guido naar de plaatselijke boerenmarkten. Om overschotten van augurken, bloemkool, rabarber en ander fruit niet verloren te laten gaan, begonnen ze pickles en confituren te maken. De eerste potjes, met handgeschreven etiketten, vonden al snel hun weg naar enthousiaste klanten. Ook vliersiroop werd populair, en lokale winkels toonden interesse. Met een nostalgische verpakking groeide de verspreiding via groothandelaars naar delicatessenzaken en kwaliteitsbakkers in heel Vlaanderen. De laatste jaren werden de producten ook geliefd in geschenkmanden en als relatiegeschenken.
In 2008 zette dochter Emilie, die twee jaar eerder had besloten de familiezaak voort te zetten, een nieuwe productieruimte op in Haacht. Dit betekende een belangrijke stap om de groeiende vraag beter en efficiënter te bedienen. Sinds 1985 produceert Wildiers confituren, siropen, konfijten, pickles en chutneys met de beste ingrediënten, zonder in te boeten op ambachtelijke kwaliteit.
Eind 2018 droeg Emilie het familiebedrijf over aan ondernemer Renaud Craenhals, die met passie de traditie verderzette. Eind 2024 werd een nieuw hoofdstuk geschreven: Wildiers werd overgenomen door Belberry, wereldwijd bekend om zijn high-end producten. Deze overname vormt een perfecte aanvulling op het bestaande assortiment.