Vlierbessensiroop

DE VLIERBES: goed tegen griep, virussen en verkoudheden


Vlierbes goed tegen griep, virussen en verkoudheid
Elk jaar weer die vervelende verkoudheid, griep, loopneus en hoest. De vlierbes kan helpen om de symptomen hiervan te verlichten. Bovendien is het een goede diaforetische remedie, dat wil zeggen dat het zweten bevordert. Zweten helpt het lichaam af te koelen en de koorts te ‘breken’, en daarbij helpt de stijging in lichaamstemperatuur om ziekteverwekkende organismen af te weren doordat de activiteit van immuuncellen omhoog gaat. Herbalisten beschouwen deze zweettherapie als beter dan traditionele koortsremmende behandelingen omdat in plaats van alleen de symptomen te onderdrukken op deze manier de natuurlijke afweer van het lichaam versterkt wordt en we sterker geworden zijn na een ziekte.

De belangrijkste actieve stoffen van de vlierbes zijn de antioxidanten. Ze bevatten zelfs 2x zoveel antioxidanten als zwarte bessen. Deze antioxidanten geven de bessen hun dieppaarse kleur en therapeutische werking. Die blijkt niet alleen bij verkoudheid effectief te zijn, maar ook voor hart- en bloedvaten, spijsvertering en je ogen.

DE 5 VOORDELEN VAN DE VLIERBES

1. immuunsysteem
De anthocyanines in de vlierbes zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor een extra afgifte van de stoffen die je immuunsysteem reguleren én ze zorgen er voor dat virussen zich niet aan cellen kunnen hechten. In een Israëlisch onderzoek onder mensen met griep, was de groep die dagelijks vier eetlepels vlierbessensiroop nam na drie dagen hersteld en de controlegroep na zes dagen.

2 .cardiovasculaire systeem
Het verlaagt het cholesterolgehalte en beschermt de vaatwand tegen beschadiging door vrije radicalen.

3 .spijsvertering
Door het hoge vezelgehalte is de vlierbes een nuttig hulpmiddel bij spijsverteringsproblemen.

4 .ogen
Anthocyanines versterken de haarvaten in je ogen om in het donker en bij weinig licht beter te kunnen zien doordat het pigment in je ogen wordt hersteld.

5 .ontspanning
Als je fysiek gespannen bent kunnen vlierbessen de spanning in je lichaam verminderen. 

Vlierbessensiroop

Confituren, geleien & marmalades

Ambachtelijke confituren, geleien & marmelades, in open koperen ketels, bereid met 3 kg fruit per ketel.

Lees meer

Confituren met 70% fruit

Heerlijke confituren, ambachtelijk bereid met 70% fruit per 100 gr, lekker licht voor de lijn.

Lees meer

Fruitbeleg 100% fruit (zonder toegevoegde suikers)

Fruitbeleg zonder toegevoegde suiker, zonder kunstmatige zoetstoffen als maltitol of stevia. Met appel diksap, 100 % fruit in een potje dus. Bevat enkel vrucht eigen suikers

Lees meer

Nicole's Pickles

Na 30 jaar hebben we mijn moeder Nicole haar beroemde pickles recept van onder het stof gehaald en verfijnd. Het is een frisse pickles boordevol groenten!

Lees meer

Chutneys

Laat je verrassen door hun pittige smaak! Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Lekker in een wrap met kip/scampi of bij patés, wild, vlees of kaas.

Lees meer

Konfijten

Ambachtelijke konfijten, bereid in open koperen ketels, met maximum 3 kg fruit per ketel. Lekker bij wild, paté, kazen, enz.

Lees meer

Horeca

Al onze producten zijn ook verkrijgbaar in mooie 1 en 3 kg verpakkingen, voor restaurants, hotels, groothandel, grootkeuken

Lees meer

Loonwerk

zoekt u iemand om uw honing, advokaat, ...af te vullen? U levert aan, wij zorgen voor de bereiding, afvullen en verpakking. Overschot fruit? ook particulier

Lees meer

Ontdek onze Petits plaisirs

Ontdek onze 12 nieuwe kleine pleziertjes, altijd iets voor elke gelegenheid! Ideaal voor bij een kaasschotel, brunch, ontbijtje of als aanvulling in een geschenkpakket

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x