De familie Wildiers begon oorspronkelijk als een boerenfamilie die witloof in volle grond teelde en hun producten verkocht op boerenmarkten. Om voedselverspilling tegen te gaan, verwerkten ze overschotten tot pickles en confituur. Dit bracht vader en moeder Wildiers in 1985 op het idee om een ambachtelijk confituur- en geleibedrijf op te starten.
In 2006 nam dochter Emilie het roer over en breidde ze het assortiment verder uit. Wildiers stond al snel bekend om zijn ambachtelijke confituren en unieke konfijten, zoals kweeperengelei, vijgenkonfijt, aardbeiconfituur en vlierbessensiroop. "Toch blijven onze specialiteiten de witloofconfituur en -konfijt," benadrukte Emilie. "We komen tenslotte uit een witlooffamilie en bevinden ons in het hart van de witloofstreek."
Eind 2018 gaf Emilie het familiebedrijf door aan ondernemer Renaud Craenhals, die met veel passie de traditie verderzette. In 2024 werd een nieuw hoofdstuk geschreven: de gedreven ondernemer Thierry Vandererfven uit Kortrijk nam Wildiers over en zet met dezelfde ambachtelijke toewijding het werk voort.